“Lukas Chavez, Milyonlarca Dolarlık Fonla Çocukluk Çağı Beyin Tümörlerini Araştıracak”

santa
1 Min Read

Dr. Lukas Chavez, Ulusal Sağlık Enstitüleri’nden 3.2 milyon dolarlık bir hibe alarak kanser hücrelerinde bulunan benzersiz DNA halkalarının ölümcül çocuk beyin tümörlerini nasıl yönettiğini araştıracak. Araştırmada, bu DNA halkalarının tedavi direncine nasıl katkıda bulunabileceği ve bu durumun etkilediği insanların yaşamlarını iyileştirebilecek yeni tedavi yöntemlerini nasıl açabileceği incelenecek.

Chavez, “Bu projenin amacı, medulloblastoma adı verilen en yaygın kanserli çocuk beyin tümöründe döngüsel ekstrakromozomal DNA’nın (ecDNA) işlevsel önemini daha iyi anlamaktır” dedi ve “Bulduklarımızın, en zor tedavi edilen çocukluk çağı beyin tümörlerinin anlaşılmasında ve tedavi edilmesinde bilimsel bir devrim yapmasını umuyoruz” diye ekledi.

Araştırma ekibi, 468 medulloblastoma hastası örneğinden tam genom sıralama verisi topladı. Bu data, ecDNA’nın tespiti ve yeniden yapılandırılması için yeni hesaplamalı yöntemler kullanarak, 82 hastada (yüzde 18) ecDNA üzerine odaklanacak ve ecDNA’nın varlığı ile çok daha kötü sonuçlar arasındaki bağlantıyı inceleyecekler.

Chavez, “ecDNA’nın çocuk beyin tümörlerini nasıl yönlendirdiğini -ne zaman oluştuğu, nasıl büyüdüğü ve onları durdurmak için ne gerektiği- anladıkça, acilen ihtiyaç duyulan yeni tedavi yöntemlerini geliştirebiliriz” şeklinde ekledi.

Share This Article